Slovenija izpolnjuje obveznosti po Skupni konvenciji

Slovenija izpolnjuje obveznosti po Skupni konvenciji o varnosti ravnanja z izrabljenim gorivom in varnosti ravnanja z radioaktivnimi odpadki.

Na sedmem pregledovalnem sestanku po Skupni konvenciji o varnosti ravnanja z izrabljenim gorivom in varnosti ravnanja z radioaktivnimi odpadki, ki poteka od 27. junija do 8. julija 2022 na Dunaju, je v ─Źetrtek, 30. 6., slovenska delegacija podrobno predstavila stanje na tem podro─Źju v na┼íi dr┼żavi. Po predstavitvi poro─Źila so ─Źlani slovenske delegacije odgovarjali na podrobna vpra┼íanja delegatov drugih pogodbenic.

V okviru predstavitve┬áporo─Źila┬áin razprave je bil pripravljen osnutek poro─Źila o Sloveniji, kjer so dr┼żave pogodbenice pohvalile aktivni pristop Slovenije k iskanju razli─Źnih mo┼żnosti za zmanj┼íevanje koli─Źine vseh vrst radioaktivnih odpadkov ter uspe┼ína stalna prizadevanja za izvedbo ukrepov izbolj┼íanja varnosti z zagotavljanjem srednjero─Źnih in dolgoro─Źnih re┼íitev pri ravnanju z radioaktivnimi odpadki in izrabljenim gorivom.

Slika s sedmega pregledovalnega sestanka po Skupni konvenciji o varnosti ravnanja z izrabljenim gorivom in varnosti ravnanja z radioaktivnimi odpadki, ki je potekala od 27. junija do 8. julija 2022 na Dunaju

Scroll to Top
Skip to content