Izjava o piškotkih

ARAO – Agencija za radioaktivne odpadke, Javni gospodarski zavod Vrbina 17, 8270 Kr┼íko, mati─Źna ┼ítevilka: 5526329000, dav─Źna ┼ítevilka: SI 3249585 (v nadaljevanju: agencija) je lastnica in ponudnica spletnega mesta https://arao.si/ ┬á(v nadaljevanju: spletno mesto), v zvezi s katerim dolo─Źene informacije ter osebne podatke obiskovalcev spletnega mesta obdeluje kot upravljavec osebnih podatkov. Agencijae to med drugim po─Źne s pomo─Źjo tehnologije “pi┼íkotkov”, majhnih besedilnih datotek, ki se shranijo na ra─Źunalniku obiskovalca spletnega mesta.┬á Pi┼íkotke v agenciji uporabljamo samo za branje informacij na va┼íem trdem disku, ki jih je tam shranil pi┼íkotek v povezavi z na┼íim spletnim mestom oziroma spletnim mestom na┼íih ogla┼íevalskih partnerjev, pri ─Źemer je natan─Źen seznam na┼íih pi┼íkotkov oziroma pi┼íkotkov na┼íih ogla┼íevalskih partnerjev in njihovega delovanja naveden v nadaljevanju.

 

  1. Splošno o piškotkih

  • Kaj so pi┼íkotki

Gre za tehnologijo, ki jo sodobna spletna mesta uporabljajo za zbiranje in hrambo dolo─Źenih nastavitev ter tehni─Źnih informacij obiskovalca, s katerimi je mogo─Źe prepoznati nekatere karakteristike posameznega obiskovalca. Te informacije med drugim razkrivajo kdaj in kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto ter omogo─Źajo, da agencija svoje spletno mesto nenehno izbolj┼íuje. Uporaba pi┼íkotkov je pogosta in obi─Źajna praksa ┼ítevilnih sodobnih spletnih mest.

Prav tako lahko agencija z lastnimi pi┼íkotki in pi┼íkotki ogla┼íevalskih partnerjev ogla┼íuje svoje spletno mesto in storitve ustreznim obiskovalcem tudi drugod po spletu (t.j. ne zgolj na lastnem spletnem mestu), kar agencija izvaja izklju─Źno ob pridobljenem soglasju posameznega obiskovalca za namestitev neobveznih pi┼íkotkov, ki jih agenciji nudijo njeni ogla┼íevalski partnerji.

Sogla┼íanje in uporaba pi┼íkotkov, pa vam lahko kot obiskovalcu ponuja tudi dolo─Źene prednosti, kot na primer shranjevanje va┼íih nastavitev, izpolnjevanje razli─Źnih obrazcev z vnaprej pripravljenimi vnosi, bolj┼ío prilagojenost spletnega mesta va┼íi napravi oziroma va┼íim potrebam, ipd.

 

  1. Vaše dovoljenje za uporabo piškotkov

 Ob obisku našega spletnega mesta vas bo pojavno okno opozorilo na to, da je nalaganje naših piškotkov, ki niso obvezni z vidika normalnega delovanja spletnega mesta (npr. shranjevanje nastavitev, prilagoditev dimenzij napravi, ipd.):

  • pogojeno z obiskoval─Źevim izrecnim soglasjem (klik na gumb ┬╗nalo┼żi neobvezne pi┼íkotke┬ź ob prvem obisku spletnega mesta),
  • pod popolnim nadzorom obiskovalca, saj lahko obiskovalec v brskalniku, ki ga uporablja, nalaganje pi┼íkotkov omeji ali onemogo─Źi,
  • ┼że nalo┼żene pi┼íkotke pa kadarkoli odstrani, skladno z navodili, ki so navedena v nadaljevanju.

V kolikor ne ┼żelite, da namestimo pi┼íkotke na va┼ío napravo, med obiskom na┼íega spletnega mesta ne kliknite na gumbe za namestitev posamezne vrste pi┼íkotkov oz. vseh pi┼íkotkov. V kolikor pa ┼żelite odstraniti pi┼íkotke, ki so bili morda ┼że name┼í─Źeni ob va┼íem preteklem obisku, sledite spodaj opisanemu postopku.

Odstranitev ali blokiranje piškotkov ima lahko za posledico neoptimalno delovanje našega spletnega mesta. 

 

  1. Seznam piškotkov spletnega mesta

 

  • OBVEZNI PI┼áKOTKI

OZNAKA PIŠKOTKA

PONUDNIK

─îAS TRAJANJA

OPIS

hex

ARAO – Agencija za radioaktivne odpadke, Vrbina 17, 8270 Kr┼íko, mati─Źna ┼ítevilka: 5526329000, dav─Źna ┼ítevilka: SI 3249585, https://arao.si/varovanje-osebnih-podatkov/

 

─îas trajanja seje.

Omogo─Źa klice med brskalnikom in zalednim delom spletnega mesta oz. stre┼żnikom.

 

  • NEOBVEZNI PI┼áKOTKI

 

3.2.1. ANALITIČNI PIŠKOTKI

OZNAKA PIŠKOTKA

PONUDNIK

─îAS TRAJANJA

OPIS

_ga

 

_gat

 

_gid

Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (storitev: Google Analytics)

https://analytics.google.com/

2 leti.

1 dan.

1 dan.

Nastavi unikaten ID obiskovalcu, ki je potreben za pridobivanje nadaljnjih statisti─Źnih podatkov o uporabi spletnega mesta s strani obiskovalca.

 

3.2.2. OGLAŠEVALSKI PIŠKOTKI

OZNAKA PIŠKOTKA

PONUDNIK

─îAS TRAJANJA

OPIS

/

/

/

/

 

3.2.3. PI┼áKOTKI DR┼ŻBENIH OMRE┼ŻIJ

OZNAKA PIŠKOTKA

PONUDNIK

─îAS TRAJANJA

OPIS

/

/

/

/

 

  1. Opisi posameznih storitev naših oglaševalskih partnerjev

Raba storitve Google Analytics na našem spletnem mestu

Google Analytics je storitev za bele┼żenje spletne analitike, ki jo ponuja dru┼żba Google Incorporated, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (v nadaljevanju: “Google”). Omenjena storitev na na┼íem spletnem mestu zbira in shranjuje podatke za namene ustvarjanja profilov uporabe, ki so psevdonimizirani. Ti profili uporabe se uporabljajo za analizo vedenja obiskovalcev in se lahko uporabljajo pri prilagajanju na┼íih storitev oziroma ponudbe. Informacije za te namene pridobiva na┼í ogla┼íevalski partner, dru┼żba Google, ki je hkrati tudi ponudnica zadevnih pi┼íkotkov, pri ─Źemer gre za informacije o ─Źasu, lokaciji in pogostosti obiska na┼íega spletnega mesta in skraj┼íani IP naslov obiskovalca. Navedene informacije se samodejno po┼íiljajo dru┼żbi Google v Zdru┼żene dr┼żave, kjer jih Google prav tako shranjuje, skladno s svojo politiko varstva osebnih podatkov, do katere lahko dostopate na tej povezavi: https://policies.google.com/technologies/ads?hl=en-US

V nadpisanem primeru dru┼żba Google skraj┼ía IP-naslove vseh obiskovalca, ki na┼íe spletno mesto obiskujejo iz dr┼żav ─Źlanic Evropske unije oziroma Evropskega gospodarskega prostora, pri ─Źemer gre za ukrep, ki obiskovalce anonimizira. Dru┼żba Google lahko te podatke posreduje tretjim osebam, ─Źe to zahteva zakon ali ─Źe tretja oseba te podatke obdelujejo v imenu dru┼żbe Google. V svoji politiki varstva osebnih podatkov dru┼żba Google prav tako trdi, da obiskoval─Źevih IP-naslovov ne povezuje z drugimi podatki, ki jih dru┼żba Google pridobila drugod. Namestitev zadevnih pi┼íkotkov je mogo─Źe onemogo─Źiti tako, da pri pozivu za oddajo soglasja k analiti─Źnim in drugim neobveznim pi┼íkotkom, izberete opcijo, da z namestitvijo ne sogla┼íate. V tem primeru spletno mesto morda ne bo v celoti funkcionalno za namene va┼íe uporabe. Psevdonimizirani uporabni┼íki profili ne bodo zdru┼żeni z osebnimi podatki o posamezniku, glede katerega se je psevdonimizacija izvedla, brez njegovega izrecnega soglasja. Poleg metod, opisanih na tej strani, imate tudi pravico in mo┼żnost, da kadar koli izklopite zbiranje in shranjevanje podatkov za namene spletne analitike, tako da namestite dodatek za brskalnik Chrome, ki onemogo─Źa storitev Google Analytics: https://support.google.com/analytics/answer/181881?hl=en

Za ve─Ź informacij o pogojih uporabe in obdelave osebnih podatkov v povezavi s storitvijo Googla Analytics, obi┼í─Źite:┬áhttp://www.google.com/analytics/terms/┬áali┬áhttps://policies.google.com/?hl=sl.

 

5.      Kako upravljati s piškotki?

Poleg pojavnega okna ob obisku našega spletnega mesta lahko nalaganje piškotkov nadzorujete in odstranjujete tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da ┼żelite izbrisati pi┼íkotke iz va┼íe naprave, vam svetujemo, da se dr┼żite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo na┼íega spletnega mesta, ampak tudi ve─Źino ostalih spletnih mest, saj je uporaba pi┼íkotkov stalnica velike ve─Źine sodobnih spletnih mest.

Za informacije o nastavitvah, ki urejajo rabo oziroma izbris piškotkov, kliknite na povezavo z imenom vašega brskalnika:


Mozilla Firefox
Google Chrome
Internet Explorer 11
Internet Explorer 10
Internet Explorer 9
Internet Explorer 7 in 8
Safari
Opera

Scroll to Top
Skip to content