ARAO na 32. mednarodni konferenci Nova energija za novo Evropo (NENE) v Portorožu

V Portorožu te dni poteka 32. mednarodna konferenca Nova energija za novo Evropo (New Energy for New Europe), ki se je udeležuje okrog 300 vodilnih strokovnjakov s področja energije iz 20 držav. Predstavniki znanstveno-raziskovalnih ustanov, industrije, upravnih organov ter glavnih mednarodnih organizacij z več kot 60 predstavitvami in več kot 100 članki predstavljajo najnovejše izsledke in dognanja s področja, na konferenci pa aktivno sodeluje tudi ARAO.

Direktor ARAO, mag. Sandi Viršek je na letošnji konferenci v programskem odboru, sopredseduje pa tudi sekciji “Nuclear regulation, society and environment”. Sodelavci ARAO pa so predstavili naše najpomembnejše projekte. Dr. Špela Mechora projekt odlagališča nizko- in srednjeradioaktivnih odpadkov (NSRAO), vključno z zadnjimi novostmi, Janez Vodopivec delo in izzive na področju ravnanja z institucionalnimi odpadki (odpadki iz industrije, raziskav in medicine), Leon Kegel pa možnosti odlaganja izrabljenega goriva v globoke vrtine ter v sklopu mednarodnega sodelovanja izzive pri postavljanju SMR (small modular reactors).

Veseli in ponosni smo, da lahko svoja dognanja, znanje in tudi izzive delimo z mednarodno strokovno javnostjo ter izmenjujemo cenjena mnenja z največjimi strokovnjaki na našem področju. 

Scroll to Top
Skip to content