ARAO na 32. mednarodni konferenci Nova energija za novo Evropo (NENE) v Portoro┼żu

V Portoro┼żu te dni poteka 32. mednarodna konferenca Nova energija za novo Evropo (New Energy for New Europe), ki se je udele┼żuje okrog 300 vodilnih strokovnjakov s podro─Źja energije iz 20 dr┼żav. Predstavniki znanstveno-raziskovalnih ustanov, industrije, upravnih organov ter glavnih mednarodnih organizacij z ve─Ź kot 60 predstavitvami in ve─Ź kot 100 ─Źlanki predstavljajo najnovej┼íe izsledke in dognanja s podro─Źja, na konferenci pa aktivno sodeluje tudi ARAO.

Direktor ARAO, mag. Sandi Vir┼íek je na leto┼ínji konferenci v programskem odboru, sopredseduje pa tudi sekciji “Nuclear regulation, society and environment”. Sodelavci ARAO pa so predstavili na┼íe najpomembnej┼íe projekte. Dr. ┼ápela Mechora projekt odlagali┼í─Źa nizko- in srednjeradioaktivnih odpadkov (NSRAO), vklju─Źno z zadnjimi novostmi, Janez Vodopivec delo in izzive na podro─Źju ravnanja z institucionalnimi odpadki (odpadki iz industrije, raziskav in medicine), Leon Kegel pa┬ámo┼żnosti odlaganja izrabljenega goriva v globoke vrtine ter v sklopu mednarodnega sodelovanja izzive pri postavljanju SMR (small modular reactors).

Veseli in ponosni smo, da lahko svoja dognanja, znanje in tudi izzive delimo z mednarodno strokovno javnostjo ter izmenjujemo cenjena mnenja z najve─Źjimi strokovnjaki na na┼íem podro─Źju.┬á

Scroll to Top
Skip to content